StoryEditorOCM

od hvara do splita‘Polet Furioso‘ pobjednik Paiške regate: ‘Više smo borbu vodili s vjetrom i uvjetima na moru, nego s protivnicima‘

Piše Sandra Barčot
16. svibnja 2021. - 20:21

Najbrži brod u jedrenom vremenu, i druge etape „Paiške regate krstaša” bio je „Polet Furioso” kormilara Nikole Deškovića iz Jedriličarskog kluba „Labud”.

Posada je zadanu rutu od Starog Grada (Hvar) do Splita u dužini 22 milje, projedrila za četiri sata predvodeći flotu od tridesetak jedrilica koliko ih je zajedrilo na regati u organizaciji splitskog „Labuda”.

- Pobijedili smo, iako smo više borbu vodili s vjetrom i uvjetima na moru, nego s protivnicima. Bili smo treći, no ulaskom u Splitska vrata osigurali smo vodstvo koje smo zadržali do samom cilja – zadovoljan je skiper Dešković ponosan na svoju „šaroliku” ekipu u kokpitu, pristiglu iz Zagreba, Makarske i Splita.

image
Start druge etape "Paiške regate"
JK Labud

Drugom se prolaz kroz cilj piše posadi „Magnuma X3” skipera Milana Pivalice, sa jedrenim vremenom od 4:43,23 sati, ispred treće jedrilice „Pinocchio midera studio vez” s Matom Arapovom za kormilom, kojima se piše jedreno vrijeme od 5:42,33 sati.

Što se tiče premijera ORC-a, pobjednik „Paiške regate” je jedrilica „MR.J” kormilara Damira Desabore iz šibenskog kluba „Val”.

Dok su prvoplasirani po skupinama; O GRUPA: 1. „Polet Furioso” (kormilar Nilkola Dešković); I GRUPA: 1. „Janmar” (Miho Glavić); III GRUPA: 1. „Magnum X3” (Milan Pivalica); IV GRUPA: 1. „Pinocchio midera studio vez” (Mate Arapov); IV GRUPA: 1. „Ascu-Mataran” (Luka Pezelj).

image
Prvo izdanje "Paiške regate krstaša"
JK Labud
17. travanj 2024 00:22