StoryEditorOCM

NAUTIČKO JEDROMarina Punat proglašena najboljom marinom na našoj strani Jadrana, nagrađen i Grad Dubrovnik

Piše PROMO
18. rujna 2024. - 10:44

U ACI marini Cres održana je svečana dodjela priznanja Nautičkog jedra za 2024., koja je ponovno okupila najbolje hrvatske marine i nautičare iz Hrvatske i inozemstva, a ove godine dodjeljivala se i nagrada za najbolje destinacije u Hrvatskoj u sklopu novo osmišljene kategorije "Top destinacija".

Svečanoj dodjeli prisustvovali su počasni gosti, Tonči Glavina, ministar turizma i sporta Republike Hrvatske, Marina Medarić, zamjenica župana Primorsko-goranske županije, Marin Gregorović, gradonačelnik Grada Cresa, Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, Željka Stašić, direktorica Turističke zajednice Grada Cresa uz domaćine Kristijana Pavića, predsjednika Uprave ACI d.d. i Alana Šepuku, direktora ACI marine Cres.

Predstavnicima najboljih hrvatskih marina tom su prilikom uručene prestižne nagrade, temeljene na sezonskom istraživanju zadovoljstva gostiju, odnosno čitatelja Jutarnjeg lista.

image

Marin Gregorović, Kristjan Staničić, Kristijan Pavić, Goran Ogurlić, Tonči Glavina, Ana Kučić
 

Damir Škomrlj/Cropix

Velika anketa o najboljim marinama i destinacijama u Hrvatskoj provedena je u periodu od 15. srpnja do 20. kolovoza 2024. godine. Za najbolju marinu i najbolju destinaciju glasalo je ukupno 42.484 čitatelja Nautičkog jedra, dok je kroz posebnu anketu marine i destinacije ocijenilo sveukupno 6.464 nautičara i gostiju.

Zlatno priznanje osvojila je Marina Punat, srebrna je Marina Frapa Rogoznica, dok je broncu osvojila ACI marina Rovinj. Prema glasovima čitatelja nagrada za najljubaznije osoblje pripala je ACI marini Cres, a za bogatstvo sadržaja ACI marini Split.

Za ovu godinu osmišljena je i nova kategorija „Top destinacija” za koju su također provedene ankete, gdje je glavnu nagradu osvojio Dubrovnik, dok se Zadar i Mali Lošinj nalaze na drugom i trećem mjestu.

image

Posebno priznanje za bogatstvo sadržaja prema ocjenama citatelja Jutarnjeg lista, ACI marina Split, direktor Edo Karuza i Kristijan Pavić

Damir Škomrlj/Cropix

Priznanja je dobitnicima uručio ministar turizma i sporta Republike Hrvatske, Tonči Glavina, koji je pritom izjavio: „Dan danas smo prepoznati kao jedna od najčišćih destinacija s najčišćim, najljepšim i najurednijim morem. To je naša trenutna tržišna pozicija koju itekako trebamo zadržati, no, moramo biti svjesni da ne pripadamo turističkoj destinaciji masovnosti i niže dodanoj vrijednosti, već upravo suprotno. Fokus nam u budućnosti treba biti na kvaliteti sadržaja, kvaliteti usluge i pronalaženju balansa između turizma i kvalitete života stanovništva.”

„Naš je cilj raditi na kvaliteti, održivosti i prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije koja ima svoju razinu kvalitete, koja je konkurentna i koja brine o svojoj održivosti. Plan nam je krajem godine duboko analizirati sezonu te poduzeti sve aktivnosti i korake u smislu promocije nautičkog turizma kao jednog od turističkih proizvoda koji može dati najveći doprinos u pred i post sezoni”, zaključio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

image

Posebno priznanje za ljubaznost prema ocjenama citatelja Jutarnjeg lista, ACI marina Cres, direktor Alan Šepuk i Kristijan Pavić

Damir Škomrlj/Cropix

Prilikom svečane dodjele, predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić prigodno se obratio i čestitao svim kolegama na uspješnim rezultatima te zahvalio na zajedničkom doprinosu u razvoju domaćeg nautičkog turizma.

„U sklopu Nautičkog jedra promovira se hrvatski nautički turizam, ljepota naših destinacija i marina, zalaganje naših djelatnika te ponuda nautičkih sadržaja, ali i potiče nas se da i dalje pronalazimo nova rješenja kako bismo zajedničkim snagama izgradili hrvatski turizam budućnosti. Isto tako, htio bih naglasiti da smo zahvaljujući ovoj suradnji uspješno podržali brojne hrvatske sportaše s kojima ACI surađuje uz geslo „Najbolji uz najbolje“. Komunicirali smo bitne teme poput ekologije, odnosno očuvanja plemenite periske, ali i rodne ravnopravnosti u nautičkoj industriji“, poručio je.

image

Goran Ogurlić, Tonči Glavina i Kristjan Staničić s dobitnicima nagrada Nautičko jedro i Top destinacija - Kristijan Pavić, Renata Marević, Grozdana Perić, Edo Karuza, Goran Bilić, Ana Kučić, Alan Šepuk, Rino Pašalić
 

Damir Škomrlj/Cropix

Nakon svečane dodjele nagrada, direktor ACI marine Cres, Alan Šepuka, poveo je sve prisutne u obilazak marine pokazavši im brojne sadržaje koje marina nudi; počevši od fitness centra i saune preko ugostiteljskih i drugih uslužnih djelatnosti sve do čak 9 novouređenih apartmana. Za kraj, idejni je začetnik projekta Morska škovacera*, Danijel Brnić, okupljenima demonstrirao taj inovativni uređaj koji na dan skupi do 1,5 kilograma otpada.

 

18. rujan 2024 10:44