StoryEditorOCM

nautički savjetnikKako na brodu hranu sačuvati od kvarenja, a piće održati hladnim? Hladnjak nije svemoguć, ali stari trikovi jesu

Piše Damir Višić
3. rujna 2021. - 07:51

Malo je mjesta gdje hladno piće može tako dobro prijati kao u brodskom kokpitu, bez obzira na veličinu broda i razinu njegove opremljenosti. Veličina broda može samo ograničavati volumen brodskog hladnjaka, ali ne i umanjiti užitak ispijanja tekućine iz orošene čaše, limenke ili boce. Ipak, ne računajući velike jahte, limitiranost prostorom na obiteljskim brodicama hladnjake uvijek čini znatno manjima nego li bismo mi to željeli.

Jedna od draži krstarenja svakako je i osjećaj velike neovisnosti, a s dovoljno pogonskoga goriva i dobrim raspoloženjem posade, količine hrane i pića ostali su jedini faktori koji ograničavaju autonomnost vašeg plovila.

Ukrcaj hrane

Višednevnom krstarenju neposredno pred odlazak uvijek prethodi ukrcaj obilnih količina namirnica, pa čak i...

16. studeni 2024 13:49