StoryEditorOCM

prestižno natjecanjeČetiri grada žele domaćinstvo 37. izdanja America‘s Cupa

15. siječnja 2022. - 10:03

Španjolska luka Malaga namjerava se uključiti u borbu za domaćinstvo 37. izdanja America's Cupa, prestižnog jedriličarskog natjecanja.

Veliki interes za održavanje najstarijeg sportskog natjecanja na svijetu pokazali su i irski Cork, saudijski grad Jeddah, te novozelandski Auckland.

Prema pisanju španjolskih medija, gradonačelnik Malage Francisco de la Torre vjeruje kako bi domaćinstvo jedriličarskog događaja donijelo "visoku ekonomsku učinkovitost u zamjenu za umjereno ulaganje u infrastrukturu".

Gradske vlasti proučavaju ovu mogućnost i analiziraju izvješća drugih domaćina u prethodnih 15 godina, a u tijeku su razgovori s Andaluzijskom vladom, Pokrajinskim vijećem, Lučkom upravom, Državnom lukom, kao i španjolskim ministrom kulture i sporta Miquelom Icetom.

Interes za organizaciju America's cupa pokazala je i Valencija, no kandidatura je povučena u rujnu nakon što se raspala koalicija triju stranaka.

Očekuje se da će organizatori potvrditi mjesto i datume do 31. ožujka, s obzirom da je proces odgođen zbog pandemije koronavirusa.

Posljednje izdanje America's Cupa dobila je ekipa Emirates Team New Zealand pobjedom 7-3 protiv Lune Rossse u vodama ispred Aucklanda.

25. travanj 2024 21:33