StoryEditorOCM

37. izdanjeBarcelona domaćin America‘s Cupa 2024. godine, glavni grad Katalonije pobijedio u nadmetanju protiv Malage i Jedde

29. ožujka 2022. - 16:14

Barcelona će biti domaćin najprestižnije jedriličarske regate America's Cupa 2024, objavila je gradonačelnica Ada Colau na društvenim mrežama.

Kao pobjednik posljednjeg America's Cupa, novozelandski klub Royal New Zealand Yacht Squadron ima pravo odlučiti o sljedećem gradu domaćinu.

Konferencija za novinare s momčadi New Zealanda (TNZ),  zakazana je za kasnije u utorak, kako bi službeno objavili da je glavni grad Katalonije izabran za grad domaćin 37. izdanja najstarijeg sportskog natjecanja na svijetu.

Novozelandski Auckland je bio domaćin prošloga izdanja, a nakon što je irski grad Cork povukao kandidaturu, Barcelona je pobijedila u nadmetanju protiv andaluzijske Malage i saudijske Jedde.

Novi Zeland je osvojio trofej 2017. godine i obranio naslov 2021. pobjedom od 7-3 nad talijanskom Lunom Rossom u Aucklandu, ali je odbio ponudu od 99 milijuna dolara Vlade Novog Zelanda i grada Aucklanda za ponovnog domaćina sljedećeg izdanja.

Utrka jedrilica za America's Cup najstariji je događaj u međunarodnom sportu, a prvo izdanje se jedrilo 1851. godine.

28. travanj 2024 16:40