StoryEditorOCM

obuća za palubuUdobne kožne cipele iz Decathlona lako se suše i još lakše skidaju

Piše Ž. S.
31. svibnja 2021. - 10:01

Topli dani bez oborina su na pragu pa valja razmisliti o laganijoj obući na plovilu. Francuski Decathlon je za proljeće i ljeto, suradnjom svojih dizajnera i samih nautičara, izradio muške cipele za plovidbu. Nose jednostavan naziv 300 i vrlo su udobne, ističu Francuzi.

Osim toga, protuklizni gumeni potplat s mikrourezima vrlo dobro prianja za podlogu, ne zadržava mirise niti ostavlja tragove. Gornji dio im je 100 posto izrađen od cijepane goveđe kože, vanjski potplat je od butadienske gume, dok je podstava od kože.

Na njima su tri očice za vezivanje, a izrađene su na način da se mogu nositi i bez odvezivanja, poput espadrila. Iz Decathlona navode da su htjeli pronaći način kako brzo obuvati i skidati cipele, bez upotrebe ruku. Stoga je peta napravljena od kože, ali bez ojačanja, kako bi lakše skliznula.

Nakon plovidbe preporučuje se cipele ostaviti da se osuše u blizini izvora topline, s time da potpuno suhu kožu treba iščetkati tvrdom četkom radi uklanjanja prljavštine. Pritom je najbolje rabiti četku za antilop ili nubuk gumu koje uklanjaju mrlje.

Decathlon cipele za plovidbu 300 muške u bež boji koštaju 149 kuna. 

22. travanj 2024 21:25