Imati prave gradele na brodu želja je mnogih, jer se malo što može mjeriti s okusom svježe ulovljene ribe s gradela. Naravno, oni koji na plovilu imaju hladnjak, povremeno jelovnik mogu proširiti i ponekim šnicelom, burgerom, žicom ražnjića... Ipak, s obzirom da pečenje na pravoj vatri, odnosno drvenom ugljenu, na brodu nije baš zgodna opcija, malo je onih što se u takvu avanturu upuštaju. No američki roštilj COBB Supreme tako je dizajniran i zaštićen da se gotovo na svakoj brodici može uživati u pravom gradelavanju. Bez straha od pregrijavanja podloge ili bježanja vatre iz roštilja.
Sastoji se od unutarnje posude u koju se stavi i upali kocka za zapaljenje manje količine drvenog ugljena, koja se u posebnoj žičanoj posudi stavi iznad nje. Potom se iznad svega postavi perforirana ploča za pečenje ili gradele, već po želji, pričeka desetak minuta da gorući ugljen dobije sivu boju i počne peći. Postoji i poklopac s rupama koji ubrzava cijeli proces i dodatno štiti okoliš. Ipak, najvažnije je to što vanjska mrežasta posuda ostaje hladna, kao i prostor ispod grilla, pa nema oštećenja podloge toplinom. Uglavnom, za nekih pola sata imat ćete svoju ribu, meso ili povrće na žaru. Cijena ovog američkog roštilja u internetskim trgovinama je oko 200 eura. M.Š.