StoryEditorOCM

UNIMARNa siguran pogon brzo prazni santine: predstavljamo ručnu kaljužnu pumpu Whale Gusher 10MK3

Piše Promo
27. travnja 2024. - 10:30

Kaljužna pumpa na svakom imalo većem plovilu važan je dio opreme jer kad se u santinama nakupi more, kišnica ili u njih dospije neka druga tekućina, treba je izbaciti. Danas taj posao najčešće obavljaju električne kaljužne pumpe koje se automatski aktiviraju kada neželjena nakupljena tekućina dosegne određenu razinu.

No, strujni kontakti u morskom okruženju ponekad znaju zakazati, a i akumulator može biti ispražnjen, zbog čega neki vlasnici plovila žele imati sigurnu alternativu.

Upravo takva je kvalitetna ručna kaljužna pumpa Whale Gusher 10 MK3 s protokom do 65 litara u minuti, ovisno o brzini pumpanja. Prikladno za jednostavnu montažu na palubu ili pregradu, a izrađena od izdržljive tlačno lijevane legure otporne na koroziju i teške morske uvjete. Ručka za pumpanje je, pak, od nehrđajućeg čelika.

Maksimalna visina usisavanja joj je četiri metra, dok su joj priključci, ulaz i izlaz, prilagođeni za crijevo unutarnjeg promjera 38 mm. U svakom slučaju, neovisno je li ova pumpa jedina na brodu ili je samo rezerva električnoj, ona će svoju ulogu u slučaju potrebe pouzdano ostvariti na ručni pogon, a to je na moru važno.

Pumpu Whale Gusher 10 MK3 tvrtka Unimar prodaje u svojim nautičkim trgovinama i webshopu po cijeni od 405 eura. M.Š.

08. svibanj 2024 09:32