StoryEditorOCM

mikeli tradeHtjeli biste loviti lokarde, skuše ili lampuge? Sve što vam treba je pravi predvez za sabiki

Piše Promo
7. veljače 2024. - 09:59

Jedna od konstrukcija koja donekle objedinjuje elemente lagane površinske i teške dubinske panule je popularni sabiki ili turska panula koja kao olovno opterećenje koristi olovnicu u obliku torpeda. Osnova sabikija izvedena je od strune promjera do 0,60 milimetara, dok je sam završetak konstruiran od više prama naoružanih udicama s raznobojnim lamelastim čupicama, perjem i perlama. Torpedo se nalazi uvijek na kraju sistema.

Ova je panula namijenjena prvenstveno lokardama, skušama i šarunima, no na njih će se rado zaletjeti i sve druge vrste koje se nađu u lovnom prostoru od 20 do 40 metara dubine gdje se sabiki najčešće povlači, posebno ušate, iglice, lampuge ili lice.

INFO:

Mikeli trade
Tel. 023/224-860
info@mikeli-trade.hr

Izrada sabikija zahtjeva određenu dozu spretnosti i znanja no za lov sabikijem ne morate ga nužno sami izraditi jer Zadarski Mikeli trade u svojoj ribolovnoj ponudi ima gotove predveze za sabiki.

Ponuda je bogata tako da možete birati i promjere strune, veličinu udica i količinu ‘nakita‘ na udicama  s tim da se cijena kreće od 2,75 do 3,36 eura, sve u zavisnosti o odabranom predvezu. Boris Bulić/Max Fishing

image

Pescacciatore predvezi su uvijek opremljeni fluorokarbonskim pramama

image

Mustad je provjereno lovan

image

Trebate samo odabrati veličinu

01. svibanj 2024 04:36