Mnogi od nas bacaju stvari iz kućanstva, posebno pri pripremi jela, zato što ne znaju da mogu biti korisne.
Tako većina kuharica i kuhara baca prvu vodu u kojoj se kuhao grah. Tako uostalom savjetuje većina recepata.
Međutim, ta voda je itekako iskoristiva. Treba je procijediti od ostataka kožica graha i pomiješati s vrućom vodom.
Ta mješavina čini čuda za čišćenje staklenih površina, prozora, ogledala i posuđa. Njih treba dobro poprskati mješavinom, izribati spužvicom, a zatim isprati. Ako su u pitanju tvrdokorne mrlje ili želite postići jači učinak "dezinfekcije", u smjesu se može dodati malo alkoholnog octa. Efekt je fenomenalan, piše Espresso, prenosi Krstarica.
Inače domaćice su i do sada čistile dom namirnicama. Zidove su prale svježim kruhom, kamene podove mlijekom, prozore krumpirima, a za čišćenje gotovo svih površina i uređaja u kuhinji i kupaonici koristili su se ocat, limunov sok i soda bikarbona.