StoryEditorOCM
Životkoristan savjet

Mnogi pri kuhanju ovoga povrća rade fatalnu pogrešku i bacaju vodu u kojem se kuhalo, a ona je itekako iskoristiva

Piše mozaik sd
11. travnja 2024. - 15:47

Mnogi od nas bacaju stvari iz kućanstva, posebno pri pripremi jela, zato što ne znaju da mogu biti korisne.

Tako većina kuharica i kuhara baca prvu vodu u kojoj se kuhao grah. Tako uostalom savjetuje većina recepata.

Međutim, ta voda je itekako iskoristiva. Treba je procijediti od ostataka kožica graha i pomiješati s vrućom vodom.

Ta mješavina čini čuda za čišćenje staklenih površina, prozora, ogledala i posuđa. Njih treba dobro poprskati mješavinom, izribati spužvicom, a zatim isprati. Ako su u pitanju tvrdokorne mrlje ili želite postići jači učinak "dezinfekcije", u smjesu se može dodati malo alkoholnog octa. Efekt je fenomenalan, piše Espresso, prenosi Krstarica.

Inače domaćice su i do sada čistile dom namirnicama. Zidove su prale svježim kruhom, kamene podove mlijekom, prozore krumpirima, a za čišćenje gotovo svih površina i uređaja u kuhinji i kupaonici koristili su se ocat, limunov sok i soda bikarbona.

image

Grah je ukusan obrok, ali i prva voda u kojoj se kuhao ne treba se bacati (ilustracija)

Nikola Vilić/ Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. studeni 2024 22:48