StoryEditorOCM
ŽivotMorski kukumar

Mladi splitski inženjer ekologije i zaštite mora prvi je na svijetu uspio proizvesti pivo od kvasca koji je dobio ‘morskim putem‘: otkriva kako je došao na ideju

Piše PSD
10. listopada 2021. - 13:07

"Morski kukumar", ime je piva koje je proizveo bivši student s Odjela za studije mora splitskog Sveučilišta, sada diplomirani inženjer Ekologije i zaštite mora, Petar Puškarić u sklopu diplomskog rada. Prvi na svijetu uspio je izolirati kvasac iz mora i napraviti pivo. Petar nam je u razgovoru ispričao kako je došao na tu ideju, ali i kako je iznenadio profesore na obrani.

– Ideja je nastala tijekom jednog predavanja iz mikrobiologije mora na Sveučilišnom odjelu za studije mora i nakon njega. Moj mentor, docent Marin Ordulj, i ja smo prije nekoliko godina razgovarali o morskim kvascima te smo došli do ideje da bi se i s morskim kvascima moglo fermentirati pivo. Tada je ostalo samo na ideji do realizacije ideje kroz diplomski rad, rekao je Petar.

Iako zvuči komplicirano,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. studeni 2024 20:34