StoryEditorOCM
ŽivotKULTNA SLASTICA

Donosimo priču i originalni recept za imotsku tortu, jedinu caricu koja je uspjela šokirati i Franju Josipa. Oprez, ne pecite je ako ste loše volje!

Piše Braco ĆOSIĆ
9. prosinca 2020. - 18:21

Kultura hrane, autohtonost gastronomskog izričaja, njezina priprema, konačno i pisana i slikovna prezentacija tih blagodati, vrlo važan je dokument koji govori o kulturi te sredine, njezinu baštinskom nasljeđu.

I zato se Imotski zaista može pohvaliti da je među rijetkim malim sredinama koji već ima četiri ukoričena izdanja svoje kuharice. Već planetarno poznati "Imotski na pjatu" nekonvencionalna je kuharica koja kroz hranu, spizu našu svakodnevnu, govori o Imotskom.

Autorica Maja Nikolić, koautorica njezina kći Gaby, sin dr. Hary, uz malu ekipu prijatelja, skladno su ukomponirali slatke i slane imotske delicije, slikovno im dajući okuse Modrog i Crvenog jezera, starih imotskih skalina, pričica i dogodovština onih koji su stoljećima defilirali imotskim kužinama miješajući, f...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 15:18