StoryEditorOCM
ZdravljeUŽASNA DRŽAVA

Nastavnik u Americi obolio od raka, ali ‘potrošio‘ je sve dane bolovanja, osiguranje mu nije htjelo više plaćati...

Piše MOZAIK SD
11. rujna 2023. - 15:24

Dok je bio na operaciji raka debelog crijeva i kemoterapiji, oboljeli od raka Robert Goodman iskoristio je plaćeno bolovanje.

Profesor u javnoj školi u Floridi procijenio je da će mu trebati još najmanje 20 dana bolovanja da se nosi s daljnjim liječenjem, a nije ga imao. Dakle, u sobi u Zdravstvenom i medicinskom centru Tomsich u okrugu Palm Beach, Goodman je snimio fotografiju, objavio je na Facebooku i molio za pomoć, podsjeća Factsdaily na na jedan starji slučaj u Americi.

No, situacija se nije promijenila, dapače postala je još gora. Ako nemaš dovoljno novca za liječenje u Americi onda ostaješ na cesti.

No, drugi ti mogu ‘donirati‘ svoje dane bolovanja i tako možeš povećati svoj fond dana koji ti mogu biti plaćeni dok se boriš s rakom.

U roku od četiri dana, učitelji, zaposlenici, menadžeri, pa čak i radnici u blagovaonici koji doprinose floridskom mirovinskom sustavu prebacili su 75 dana bolovanja na Goodmana.

"Edukatori diljem zemlje obraćali su mi se da će mi donirati svoje dane bolovanja, čak i profesori na raznim sveučilištima. Osjećao sam se krivim jer sam znao da ima ljudi kojima je bilo mnogo gore od mene.", rekao je

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 09:14