StoryEditorOCM
Spiza plusprikladno za alergičare

Proteinski kruh čuva vitkost, gradi mišiće i po ovom je receptu jako ukusan. Ana nam je otkrila svoj ‘čudesni‘ sastojak

Piše T. S. M.
10. rujna 2024. - 07:05

Ljeto se bliži kraju,gotovo je s plandovanjem, vraćamo se u red. Neki će krenuti u teretanu, drugi će početi trčati, dok će treći odabrati nešto manje naporno. Svima njima toplo savjetujemo da, također, prilagode i prehranu. Radite li na izgradnji mišića, morat ćete je upotpuniti proteinima, dok ćete s ugljikohidratima ponešto ohladiti odnose. U skladu s navedenim i vaš bi kruh trebao proći mali makeover i postati zdraviji i bogatiji proteinima pa smo vam nabavili recept koji ispunjava sve uvjete.

Dobili smo ga on Ane koja stoji iza Instagram i TikTok profila Vit Fit by Ana Adria, a riječ je o proteinskom kruhu od prosa koji se, kako Ana tvrdi, a mi joj nakon viđenog vjerujemo, sviđa čak i neprijateljima zdrave prehrane.

Ako želite još detaljnije upute (mogle bi zanimati one s prehrambenim intolerancijama i alergijama), skoknite na Anin profil pa ih pročitajte.

Proteinski kruh 

Sastojci:

400 g svježeg sira 
100g skyra ili quarka
3 velika jaja (veličina L)
250 g proso pahuljica
30 g chia sjemenki
20 g maslinovog ulja
12 g praška za pecivo
sol po ukusu ( 1/2-1 čajna žličica)

Priprema:

Pomiješajte jaja, svježi sir, skyr/quark i ulje u jednoj posudi.

Dodajte pahuljice prosa, prašak za pecivo, chia sjemenke i sol pa sve dobro promiješajte žlicom. Prebacite smjesu u kalup za pečenje i dobro je utisnite kako kako ne bi ostale rupe kad se ispeče.

Pecite na 160 stupnjeva s uključenom ventilacijom oko 1 sat. Prvih 40 minuta pekla sam pokriveno aluminijskom folijom jer moja pećnica inače previše zapeče gornji dio.

Kruh možete zamrznuti u kriškama (između kriški stavitite papir za pečenje da se ne zalijepe) pa ga prije konzumacije samo par minuta zagrijte u air fryeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. rujan 2024 07:07