Jede vam se nešto slatko, a ne da vam se puno gnjaviti? Potpuno vas razumijemo. Nama su u takvim situacijama spas kolači poput ovog koji predstavljamo u nastavku. Možda će vam se učiniti pomalo skromnim, ali upravo je u tome njegova ljepota - sve sastojke već sigurno imate pri ruci.
Pripremite li kolač po ovom receptu, nećete se gnjaviti dugotrajnim miksanjem sastojaka, kuhanjem kreme ni valjanjem tijesta, a sav posao koji je potreban svodi se na ribanje jabuka. Ostalo je prava dječja igra.
Izlivena pita s jabukama
Sastojci:
Tijesto:
150 g brašna
85 g šećera
80 ml mlijeka
3 jaja
1 vrećica praška za pecivo
1 vanilin šećera
Nadjev:
50 g oraha
5 žlica šećera
1 žličica cimeta
6 jabuka
1 vanilin šećer
Priprema:
Jabuke ogulite, naribajte i prokuhajte s obje vrste šećera i cimetom. Kad omekšaju i zamirišu gotove su.
Za to vrijeme izmiksajte jaja s obje vrste šećera, dodajte im mlijeko, brašno i prašak za pecivo pa miješajte dok smjesa nije homogena.
Jabuke pomiješajte s nasjeckanim orasima pa ih stavite u široku, plitku posudu za pečenje prethodno obloženu papirom za pečenje. Izravnajte smjesu pa je prelijte tijestom i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Pustite da se kolač malo ohladi pa ga prekrijte papirom za pečenje i preokrenite na drugi lim za pečenje. Odlijepite papir na kojem se kolač pekao pa slasticu pospite šećerom u prahu.
tavite peći prelijte preko jabuka i stavite u zagrijanu pećnicu i pecit