StoryEditorOCM
Slatkozaista ne može laKŠE

Najlakša pita s jabukama: nema valjanja ni gnjavaže, najteži dio je naribati voće, a najbolja je caka na samom kraju

Piše T. S. M.
17. srpnja 2024. - 07:05

Jede vam se nešto slatko, a ne da vam se puno gnjaviti? Potpuno vas razumijemo. Nama su u takvim situacijama spas kolači poput ovog koji predstavljamo u nastavku. Možda će vam se učiniti pomalo skromnim, ali upravo je u tome njegova ljepota - sve sastojke već sigurno imate pri ruci.

Pripremite li kolač po ovom receptu, nećete se gnjaviti dugotrajnim miksanjem sastojaka, kuhanjem kreme ni valjanjem tijesta, a sav posao koji je potreban svodi se na ribanje jabuka. Ostalo je prava dječja igra.

Izlivena pita s jabukama

Sastojci:

Tijesto:

150 g brašna
85 g šećera
80 ml mlijeka
3 jaja
1 vrećica praška za pecivo
1 vanilin šećera

Nadjev:

50 g oraha
5 žlica šećera
1 žličica cimeta
6 jabuka
1 vanilin šećer

Priprema:

Jabuke ogulite, naribajte i prokuhajte s obje vrste šećera i cimetom. Kad omekšaju i zamirišu gotove su.

Za to vrijeme izmiksajte jaja s obje vrste šećera, dodajte im mlijeko, brašno i prašak za pecivo pa miješajte dok smjesa nije homogena.

Jabuke pomiješajte s nasjeckanim orasima pa ih stavite u široku, plitku posudu za pečenje prethodno obloženu papirom za pečenje. Izravnajte smjesu pa je prelijte tijestom i pecite 10-15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Pustite da se kolač malo ohladi pa ga prekrijte papirom za pečenje i preokrenite na drugi lim za pečenje. Odlijepite papir na kojem se kolač pekao pa slasticu pospite šećerom u prahu.

tavite peći  prelijte preko jabuka i stavite u zagrijanu pećnicu i pecit

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 09:37