StoryEditorOCM
Slanotopi se u ustima

Pita od mesa i sira sočna je i kremasta, a za čas je spremna za pećnicu: evo u čemu je tajna, Vesna je prava majstorica

Piše T. S. M.
18. studenog 2024. - 12:21

Volite li pite i bureke, ali ste ipak mrvicu previše lijeni da biste se gnjavili s klasičnim receptima, dobro će vam doći recept koji smo upravo dobili. Riječ je o receptu za brzu pitu iz tave, a dobili smo ga od Vesne Lukić Lačarac koja nas je prošlog ljeta oduševila fenomenalnom idejom za pitu sa sirom i tikvicama.

Podsjetimo, radilo se o piti s rezanim korama i nakon što smo isprobali Vesnin recept nismo je mogli prestati peći. Ljepota tog načina pripreme je u tome što nema gnjavaže sa slaganjem kora i nadjeva - kore se jednostavno narežu i dodaju u nadjev, a potom se sve skupa prebaci u posudu za pečenje, što uvelike ubrzava proces i olakšava posao. Ova se pita radi po istom principu, ali je nadjev drugačiji: ovaj uz sir sadrži i mljeveno meso, a tu je još par sastojaka za osobitu sočnost.

Isprobajte recept i uvjerit ćete se da je Vesna prava majstorica, a zatim skoknite na njen Instagram profil po još odličnih recepata.

Pita s mesom i sjeckanim korama

Sastojci:

400 g isjeckanih kora za pite
300 g grčkog jogurta
200 g mljevenog mesa
180 g kiselog vrhnja
50 g feta sira
30 ml maslinovog ulja
3 režnja češnjaka
3 jaja
1 manji komad poriluka
1 prašak za pecivo
sezam

Priprema:

Narežite kore na trake. Mljeveno meso kratko prodinstajte na usitnjenom poriluku i češnjaku pa ga ostavite da se malo ohladi.

Pomiješajte jaja, jogurt, vrhnje i ulje, dodajte im meso i nadrobljeni feta sir pa promiješajte da se ujednači. Dodajte narezane kore, dobro promiješajte kako bi nadjev obložio svaki komad kore i zatim smjesu prebacite u vatrostalnu posudu.

Pospite je sezamom i pecite 35 minuta na 180 stupnjeva Celzija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 10:00