Kad vam dođe želja za jednostavnim, ali zasitnim doručkom, sjetite se ovog jela iz turske kulinarske tradicije jer zadovoljava oba kriterija i pritom je fantastično ukusno. Muhlama (ponegdje i mihlama ili kuymak) kombinira palentu i sir pa vam već po tome mora biti jasno da je riječ o dobroj ideji i odmah vam postaje jasno zašto uživa toliku popularnost (a uživa).
Premda muhlamu možete pripremiti s bilo kojim sirom koji vam se nađe pri ruci, za najbolji uspjeh koristite kašar, lokalnu vrstu sira sličnu kačkavalju, a ako ga ne nabavite poslužite se goudom, provoloneom ili pak mozzarellom u kombinaciji s nekim poikantnijim sirom za bolji okus, jer kad se pravi muhlama ključno je da se sir dobro topi i rasteže.
Premda se obično jede kao doručak, muhlamu mnogi vole i kao mare...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....