StoryEditorOCM
Slanofino i hrskavo

Tamara zna kako pripremiti tikvice tako da postanu prava poslastica: sve nam je otkrila, gotove su za 20-ak minuta!

Piše Spiza SD
14. srpnja 2023. - 19:25

Jako je puno razloga za jesti tikvice: u sezoni su, relativno su povoljne, lagane su i niskokalorične te pune vrijednih sastojaka poput vitaminima A, C i K, mangana, kalija i magnezija. Pored svega navedenog tu je još jedan razlog - za njihovu pripremu postoji toliko puno dobrih načina da nam neće biti dovoljna cijela sezona za sve ih isprobati.

Najnoviji hit recept podrazumijeva naribane tikvice zapečene u pećnici, a ako vam to zvuči dosadnjikavo znači da niste vidjeli konačan rezultat. Posljednjih nas tjedana proganja po društvenim mrežama, a pronašli smo i domaću blogericu koja ga je iskušala te se tome pohvalila. Tamara Ivančić s Ave Dulcis objavila je video i recept uz komentar kako je jelo fino, hrskavo i jednostavno. Uz njeno vam ih dopuštenje prenosimo pa se možete uvjeriti da je u pravu.

Zapečene tikvice

Sastojci:

2-3 tikvice
2 jaja
50 g škrobnog brašna
50 g palente
30 g parmezana
sol, papar

Priprema:

Tikvice izribajte na kolutiće. Ostale sastojke pomiješajte pa ih dodajte tikvicama. Smjesu rasporedite po papiru za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzija 15-20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:31