StoryEditorOCM
Slanoiz tave

Sendvič u kojem možete uživati bez debljanja: pun je proteina, glavni sastojak je hit, a priprema se kao od šale - u tavi

Piše T. S. M.
25. studenog 2024. - 16:15

Ako volite sendviče i čeasto uživate u njima, mora biti da ste onaj tip kojem se ništa ne prima ili vas nije briga ako nabacite koji kilogram viška. No ako baš i nije tako, onda ste vjerojatno na mukama - guštali biste u sendvama, ali bojite se debljanja pa se ustručavate... Nema potrebe živjeti u stanju frustracije, sendviči zapravo uopće ne moraju debljati. Samo morate imati dobar recept.

Mi smo našeg pronašli. Dala nam ga je Maja Kružević koju pratimo na Instagram profilu Be fit by Maja. Tajna je u posebnoj vrsti kruha - hm, ovo je pomalo uvjetno rečeno - koji se priprema od jaja i, nećete vjerovati, kus-kusa.

image

Kus-kus je jedna od temeljnih namirnica u bliskoistočnoj kuhinji, a zapravo je riječ o proizvodu od tvrde (durum) pšenice

Shutterstock

Maja nas uvjerava da je jako ukusan, a pored toga je niskokaloričan (bez dodataka koje ćete možda poželjeti ubaciti ima samo 223 kalorije) i pun proteina. Nama se njena ideja jako sviđa pa vam prenosimo recept i video u kojem možete vidjeti koliko je priprema laka i jednostavna te kako to sve na kraju dobro izgleda.

Sendvič od kus-kusa

Priprema:

40 g kus-kusa
20-30 ml vode
1 jaje
malo soli

Priprema:

Kus-kus prelijte s malo proključale vode i ostavite ga da odstoji pet minuta kako bi se skuhao i upio tekućinu.

Zatim dodajtr jaje i sol te pomiješajte smjesu vilicom pa je zatim izlijte na vruću tavu, kao da radite palačinku. Poklopite i pecite dok se ne stisne, a zatim okrenite i pecite još malo.

Kada je gotovo, prepolovite i nadjenite po želji. Sendvič možete dodatno tostirati ili ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 16:15