Ako tražite brzu i laganu večeru koja je gotova za tren, pržene tikvice bez brašna idealan su izbor. Nježne i sočne tikvice, obogaćene aromom kopra i češnjaka, oduševit će vas svojim okusom, a pritom nećete unositi puno kalorija. Za razliku od uobičajenog pohanja, ove tikvice se ne prže u brašnu, što ih čini laganijim i zdravijim obrokom. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat su hrskavi, ali istovremeno mekani kolutovi tikvica koji se savršeno slažu s dodatkom octa ili mliječnog sosa. Isprobajte i uživajte!
Pržene tikvice
Sastojci:
2-3 tikvice
5-6 žlica ulja
češnjak
sol
kopar
ocat, po želji
Priprema:
Operite i očistite tikvice. Isijecite ih na kolutove i osušite kuhinjskim papirom. Zagrijte dvije žlica ulja u tavi i pržite tikvice u porcijama. Kako upijaju ulje dodajte novu količinu, tako ni tijekom kuhanja ne plivaju u masti.
Gotove tikvice začinite octom, češnjakom i koprom. Posolite na kraju prije serviranja da tikvice previše ne omekšaju. Poslužite ih uz hladni umak po želji i uživajte!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....