Kaštela su proteklog vikenda opet mirisala po starinskim specijalitetima, jer je održana još jedna tradicionalna Fešta o boba. Za sve one koji nisu mogli navratiti i uživati, donosimo jedan stari kaštelanski recept za pripremu te divne mahunarke (o kojoj smo vam baš povodom Fešte objavili veliku priču punu detalja koje znaju samo zaljubljenici i znatiželjnici).
Riječ je o jelu koje se na prvi pogled čini jako jednostavnim, ali ako ne znate sve "cake" nikad nećete postići onaj pravi, duboki okus zbog kojeg je tako omiljen. Jer treba imati na umu da se bob i manistra po kaštelansku pripremaju s dobrim peštom, inače su samo "obični" bob i manistra.
A za dobar, pravi pešt trebat će vam domaća panceta i to po mogućnosti komad s više masti nego mesa, a neki je prije dodavanj...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....