Ako još niste odlučili što za ručak, evo vam prijedlog za gustu i hranjivu juhu koja može biti kompletan obrok. Riječ je o jelu iz njemačke kulinarske tradicije kojemu posebnost daje jedan vrlo zdravi sastojak, blagotvoran za cijeli organizam, u hladnije vrijeme jako dobrodošao jer pruža dulji osjećaj sitosti.
Riječ je o sasvim običnom ječmu ili orzu, kako ga već zovete, a jelo za koje ćete recept pronaći u nastavku se zove Graupensuppe. To je tradicionalna krepka juha s povrćem i dimljenom kobasicom. Priprema se lako, lijepo grije, a pritom je vrlo ukusna. I šporkat ćete samo jednu teću. Pa može li bolje?
Graupensuppe
Sastojci:
200 g dimljene kobasice
100 g ječma
50 g slanine
2 mrkve
1 poriluk
1 luk
1 krumpir
1 list lovora
1 stabljika celera
1 žličica maslaca
1/2...