StoryEditorOCM
Savjetikao čarolija

Za najbolji i najčvršći šlag koji se ne topi ni na sobnoj temperaturi isprobajte ovaj trik. Jednostavno je, pogledajte

Piše T. S. M.
27. svibnja 2024. - 07:05

Šlag od slatkog vrhnja neizostavan je sastojak mnogih omiljenih kolača, no za neke, šlag slatkog vrhnja je - izvor frustracije. Najčešći problem koji s njim imaju vezan je uz čvrrstoću: pod jedan, teško postižu da se šlag stisne kako treba te, pod dva, imaju problema s njegovom postojanošću pa im brzo postane tekuć. 

Srećom, postoji mali trik koji će sve te probleme eliminirati.

image
Shutterstock

Sve što treeba napraviti je od pola litre slatkog vrhnja oduzeti 120 ml te ih pomiješati s i 1 žlicom šećera u prahu i 1 žlicom škrobnog brašna (gustina). Smjesu je zatim potrebno staviti na vatru i kuhati dok se ne pretvori u pastu (dovoljna je tek koja minuta), a zatim je treba pustiti da se ohladi.

Ohlađenu pastu s gustinom treba dodati uostatak slatkog vrhnja te sve čijepo izmiksati mikerom. Rezultat je zadivljujućee čvrst i postojan šlag koji se ne topi čak ni ako slasticu ne držite u hladnjaku.

Ovu smo caku prije nekoliko tjedana vidjeli kod blogerice Ishleen Kaur, no od tada se, premda su je mnogi napalo da joj je trik totalno bezveze, proširila društvenim mrežama i sudeći po objavama koje viđamo, pali bez greške. Evo jednog primjera, a usput ćete vidjeti kako ovaj postupak izgleda u praksi.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 18:02