U sezoni punjenih paprika svi su puni savjeta za najbolji uspjeh ovog jela. Mnogi se kunu u tajne sastojke koji jamče bolji okus, no dio tih savjeta, priznat ćemo vam, zvuči u najmanju ruku suspektno. Stoga udite na oprezu.
Međutim, ima i savjeta kpoji su zaista dobri, a to vam je najčešće jasno odmah na prvu. Jedan od takvih je savjet za najukusnije punjene paprike koji ujedno rješava jedan nezgodan problemčić - sprječava da dio nadjeva ispadne iz paprika za vrijeme kuhanja.
Isprobali smo ga i usvojili pa ćemo vam ga i otkriti. Zaista je jednostavan.
Prema ovoj staroj caki koja je dobro poznata znalcima, neizostavan korak u pripremi paprika je pirjanje paprika na masti prije dodavanja umaka od rajčice i/ili juhe u kojoj ćete paprike kuhati.
Dakle, ono što je nužno za najbolji rezultat je kratko prepržiti paprike sa svih strana na vrućoj masti (poslužit će i ulje, ali mast je bolja) dok n uhvate boju i lijepo ne zamirišu.
Ovo je najbolje obaviti u loncu odnosno teći u kojoj ćete ih kuhati, a započnite tako što ćete ih na masnoću položiti napunjenom stranom. Kad meso iz nadjeva uhvati boju, prebacite ih na bok i pirjajte dok ne uhvate boju - ne bi smjele posmeđiti.
Na ovaj način i meso i paprike pustit će gušt pa će umak u kojem ćete ih kuhati biti ukusniji, a ujedno će se meso pri vrhu zapeći i zapečatiti ostatak nadjeva da ne ispada i omogućiti mu da ostane vrlo sočan.