StoryEditorOCM
Savjetitri top savjeta

Za najbolje meso s gradela trebat će vam tekućina bolja od marinade, umak dobar za polizati prste i ‘čudo‘ iz folije

Piše Tea Sumić Miletić
30. svibnja 2023. - 10:31

Za najbolje meso s  roštilja trebat će vam dobar komad kvalitetnog mesa, no na odmet vam neće biti još tri stvari. Ponajprije mislimo na tehniku koja jamči savršenu sočnost i osobito fin okus, zatim na slastan umak uz koji čak i bezvezni komadi mesa postaju za polizat prste te konačno i na šećer na kraju, odnosno pečeni češnjak koji sve što možete ispeći na gradelama čini još boljim.

No krenimo redom. Osobita tehnika koju spominjemo trik je koji rado koriste poznati chefovi, a odnedavno je populariziran i među amaterima kao "brining". Zapravo je riječ o sasvim običnom stavljanju u salamuru, koja u ovom slučaju, pored soli i tekućine, podrazumijeva i šećer te začine. Pripisuju joj fantastično djelovanje na meso kojemu poboljšava aromu i skraćuje vrijeme...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 00:16