Volite li jako hrskav pomfrit, otkrit ćemo vam kako ćete napraviti pržene krumpiriće koji najbolje pucketaju. Tajnanije ni u namakanju u posebnim otopinama, niti u posebnom posuđu i strojevima za prženje - sve možete postići i sami, čak i ako trenutno niste kod kuće, u svojoj kužini, gdje vam je pri ruci sve što vam je potrebno.
Trik za postići ovo hrskavo savršenstvo je u vrlo tankim feticama krumpira i u - čačkalicama. Da, dobro ste pročitali.
Za uspjeh je važno i odabrati odgovoarajuću sortu krumpira, a to bi bila neka s nižim udjelom škroba i šećera, a takve su, u pravilu, sorte tanke kore i žutog mesa.
Krumpir izrežite na maksimalno 1,5 mm debele fete, a u tu svrhu trebat će vam vrlo oštar nož i sigurna ruka ili pak ribež.
Krumpir potom stavite u vodu na sat vremena da izgube dio škroba kako se ne bi lijepili za vrijeme prženja, a zatim uzmite po dvije-tri fetice, zarolajte ih kao palačinku i probodite čačkalicom. Pržite rolice u jako zagrijanom ulju i to je to.