StoryEditorOCM
Savjetigrickajte s guštom

Tajna najhrskavijeg pomfrita krije se u ovoj sorti krumpira i - čačkalicama. Pogledajte kako postići pucketavo savršenstvo

Piše T. S. M.
16. kolovoza 2024. - 13:26

Volite li jako hrskav pomfrit, otkrit ćemo vam kako ćete napraviti pržene krumpiriće koji najbolje pucketaju. Tajnanije ni u namakanju u posebnim otopinama, niti u posebnom posuđu i strojevima za prženje - sve možete postići i sami, čak i ako trenutno niste kod kuće, u svojoj kužini, gdje vam je pri ruci sve što vam je potrebno.

Trik za postići ovo hrskavo savršenstvo je u vrlo tankim feticama krumpira i u  - čačkalicama. Da, dobro ste pročitali.

Za uspjeh je važno i odabrati odgovoarajuću sortu krumpira, a to bi bila neka s nižim udjelom škroba i šećera, a takve su, u pravilu, sorte tanke kore i žutog mesa. 

Krumpir izrežite na maksimalno 1,5 mm debele fete, a u tu svrhu trebat će vam vrlo oštar nož i sigurna ruka ili pak ribež. 

Krumpir potom stavite u vodu na sat vremena da izgube dio škroba kako se ne bi lijepili za vrijeme prženja, a zatim uzmite po dvije-tri fetice, zarolajte ih kao palačinku i probodite čačkalicom. Pržite rolice u jako zagrijanom ulju i to je to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 19:46