StoryEditorOCM
Savjetidobro je znati

Povrće i voće koje ne treba guliti, iako to svi radimo: kora im je jestiva i zdrava! Pripremite se na puno iznenađenja...

Piše T.S.M.
14. prosinca 2023. - 07:10

Prvi korak u konzumaciji gotovo svog povrća i znatnog dijela voća započinje guljenjem (pranje nećemo ni računati, jer se podrazumijeva). Za neke plodove, poput, recimo ananasa i banane, samo je po sebi jasno zašto im se prije konzumiranja treba ukloniti kora, dok je za druge, poput, primjerice trešanja i jagoda pravi apsurd guliti prije no što ih ubacimo u usta.

Postoje, dakako, određeni slučajevi kod kojih guljenje kore ovisi o prilici pa tako, na primjer, rajčice ne gulimo kad ih pripremamo na salatu, dok ih za jela poput šalše gulimo, osim ako nam ne smetaju i ne da nam se gnjaviti s tom pepavom zadaćom. Spomenimo također i one plodove koji spadaju u, hajdemo to tako nazvati, sivo područje, jer postoje nesuglasice oko toga treba li ih guliti ili ne.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 17:22