StoryEditorOCM
Savjetiza najbolji rezultat

Nabavili ste dobre bokune za baciti na gradele? Ne poštujete li ova pravila, nećete se osladiti oboritom ribom...

Piše Spiza SD
22. lipnja 2023. - 08:10

Majstori od gradela oduvijek su se ponajprije prepoznavali po tome znaju li dobro ispeći ribu, ne kotlete. Jer riba je delikatnija od mesa i s njom treba znati - kako da se ne lijepi i ne ispuca, kako da ne ostane nedovoljno pečena ili da ne bude prepečena, suha poput triješća.

Mnoštvo je teorija i trikova - nauljiti je prije pečenja ili je posve posušiti, staviti na hladne ili vruće gradele, peći polako na slaboj vatri ili pak nabrzinu na jačoj, piše Zoran Šimunić Šime za ‘Dobru hranu‘.

Izdvajamo nekoliko ključnih savjeta:

1. Nakon što je žar pripremljen, rešetke gradela treba dobro očistiti nauljenom krpom.

2. Pripremljena riba stavlja se na gradele. Svejedno je jesu li tople ili hladne - posve suha riba neće se zalijepiti.

3. Riba poči...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 21:34