Je li i vama muka kad vidite koliko kruha koji kupite na kraju završi u smeću?
Nažalost, ogromnoj količini kruha takav je kraj unaprijed predodređen, ospobito ljeti kad se kruh tako lako suši i hvata plijesan. Upravo je plijesan ono najgore što mu se može dogoditi, jer ako se kruh "samo" isušio, još ga uvijek možete iskoristiti - recimo, sameljite ga u blenderu i dobri ćete prezlu, a ako nije baš pretjerano suh, može vam poslužiti kad radite polpete i slična jela, samo ga malo namočite prije korištenja.
No kako se riješiti plijesni? Držite li ga u plastičnim vrećicama - nikako.
Plastične vrećice zadržavaju vlagu, unutar njih nema cirkulacije zraka i eto savršenih uvjeta za nastanak plijesni. Rješenje je čuvati kruh na drugi način. Jedan od najjednostavnijih već imate pri ruci: zamotajte ga u kuhinjsku krpu. Od plijesni će ga sačuvati u potpunosti, a djelomično i od isušivanja - ako se malo i osuši, kao što je već spomenuto, lako ćete ga iskoristiti na neki drugi način.
Kako bi čuvanje u krpi bilo što učinkovitije, savjetuje se koristiti lanene krpe, a ako želite izbjeći mrvljenje, nabavite ili sašijte platnene, po mogućnosti lanene, vrećice za kruh koje se stegnu praktičnim konopčićem.
Lako ćete ih nabaviti putem društvenih mreža i online trgovina rukotvorinama na kojima se nude u različitim dimenzijama i dezenima, a ponekad su toliko lijepe da ćete ih poželjeti držati na vidnom mjestu.