StoryEditorOCM
PričeCroatian Cuisine

Remek-djelo splitskog kuhara: Marinović je istražio gastronomsku povijest, znate li pravu važnost ovog jela iz Zagore?

Piše Lenka Gospodnetić
19. studenog 2024. - 16:06

Svatko iz Splita dobro zna gdje je restoran “Noštromo”, sad već opće mjesto za dobru spizu u Dioklecijanovu gradu. Noštromo je poznat skoro kao i sama Peškarija oko čijeg se izgleda trenutno lome koplja i zakonske norme. Ribarnica će se možda i promijeniti, ali Noštromo će vjerojatno ostati isti. Barem dok je u dobru zdravlju njegov spiritus movens Zlatko Marinović - komotno možemo reći legendarni - splitski kuhar. Chef, kako vam je draže čuti. Njemu je ionako svejedno, Zlatko ne pati od titula, on zna koji je level - a znaju i njegovi gosti i prijatelji.

No, Marinović je puno više od vrsnog kuhara: on je bivši trofejni vaterpolist, reprezentativac u podvodnom ribolovu u bivšoj Jugoslaviji, ali i predstavnik kulinarske reprezentacije, žiri u brojnim renomiranim granski...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. studeni 2024 16:07