Poznatog splitskog chefa Hrvoja Zirojevića, koji se zaljubio u kuhanje uz bakina i majčina jela ne treba predstavljati puno. Godinama je vodio restoran Laganini na Palmižani gdje je ugostio brojne svjetske zvijezde koje su se vraćale u Hrvatsku samo da bi ponovo kušale njegovo jelo, od Bono Voxa iz grupe U2, preko princa Harryja, do Beyonce. Danas kužinaje u restoranu na Firulama "Dvor" koji se zahvaljujući njemu prometnuo u jedan od najpoželjnijih restorana u zemlji.
Hrvoja Zirojevića posjetili smo u restoranu usred tjedna. Od jutra u restoranu vladao je pravi kaos. Desetak kuhara predvođenih Zirojevićem spravljalo je jela za ručak, za koji im je bilo naručeno čak 130 ljudi, no poznati chef izdvojio je vrijeme da nam otkrije sve tajne bakalara bez kojeg je Badnjak nezamisliv.
- Bakalar može biti i svježi, ali nije nam nešto dostupan. Suhi dolazi u raznim oblicima, vakumirani ili suhi suhi. Vakumirani triba dvi, tri ure potopit, to će bit dovoljno. Skuhat ga triba u vrlo kratko vrime, tako da je on za nešto brzo. Volim kod nekih jela i ono što radim je da bakalar ima svoj specifičan miris koji mi je sinonim bakalara iz djetinjstva - kaže nam Zirojević.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....