Blagdani još nisu ni blizu, ali mi vam već možemo reći kako će mirisati i na što će imato okus. Sudeći po svemu, ove godine neće biti u znaku pistacija, apsolutnog hit sastojka proteklih sezona, nego - Bajadere. I to likera s okusom te kultne slastice.
Posljednjih dana, gdje god da pogledamo po društvenim mrežama, svi rade kolače s ovim, tek danas službeno predstavljenim likerom, nastalim u suradnji Badela 1862 i Kraša.
Badel Bajadera, kako nosi ime, je niskoalkoholni (16 posto) kremasti liker od prženih lješnjaka i badema baziran na kokosovom mlijeku. Potpuno je veganski, a osmišljen je povodom 70 rođendana najpopularnije hrvatske praline.
Proizvođač predlaže da ga poslužimo uz tradicionalne slastice poput kesten pirea, sacher torte, išlera i vanilin kiflica, s domaće gastroblogerice prihvatile su ga i prije službenog predstavljanja kao pravu slatku inspiraciju. Koliko smo dosad imali priliku vidjeti, mnoge od njih pokazale su kako se s ovim likerom, za koji se bez ustručavanja (i plaćenog reklamiranja) usudimo prognozirati da će biti hit, mogu napraviti slastice poput torte od sira, tiramisua i pralina.
Nama svi ti prijedlozi zvuče fantastično, a ako vi imate svoj, pošaljite nam ga na spiza@slobodnadalmacija.hr.