Dalmatinska pašticada koja se napravi u dva sata, mljeveno i ćevapi kupljeni na akcijama u maloprodajnim trgovinama, turska oborita riba koja samo glumi da je iz Jadrana, školjke iz Albanije deklarirane u restoranskim jelovnicima kao domaće, gulaš iz konzerve, brojni se sjećaju i prekooceanskih janjaca kojima se prije pečenja na trup žicom vezivala glava domaćeg meketavca kupljenog u mesnici, samo su neke od prijevara koje se već dugo događaju u ugostiteljskim objektima diljem Dalmacije.
StoryEditorOCM
Panoramaderačina na vrhuncu
Ugostitelji otkrivaju kako nas varaju: ‘Škamp se pojavljuje samo kao slika, pome su iz tetrapaka, lignje iz Afrike...‘
10. kolovoza 2023. - 21:11
Zbog brze zarade brojni ugostitelji od gostiju rade budale, pokvareno igraju kupujući jeftinu uvoznu robu pred istekom roka trajanja, a onda je na tanjurima nude kao vrhunsku domaću najskuplju namirnicuShutterstock/Ilustracija