StoryEditorOCM
PanoramaGirl You Know...

Najveći skandal u povijesti pop-glazbe; film donosi detalje o megaprevari dua Milli Vanilli, a tu je i bizaran detalj...

Piše Marko Njegić
18. rujna 2024. - 18:07

Lip-sync incidenata, pjevanja na “playback” ili otvaranja usta u prazno, bilo je dosta u povijesti glazbe. Primjerice, Whitney Houston je 1991. “pjevala” unaprijed snimljenu nacionalnu himnu na SuperBowlu, a Beyonce nastupila na predsjedničkoj inauguraciji 2013., također “pjevajući” istu skladbu. No, to je sve ništa u usporedbi s nezapamćenim “lip-sync” skandalom sastava Milli Vanilli na prijelazu osamdesetih u devedesete, odnosno njegovih tamnoputih članova Roba Pilatusa i Faba Morvana.

Više istina i priča

S hitovima kao što su “Girl You Know It’s True” i “Blame It On The Rain” Milli Vanilli dosegnuo je vrhunac popularnosti krajem osamdesetih i najprije osvojio Europu, zatim i Ameriku, cijeli svijet. Roba i Faba okupio je njemački producent Frank Farian, a atraktivan imidž (superuske tajice, duge pletenice...) i plesne pokrete dua po mjeri videospotova MTV-ja upario je s vokalima drugih pjevača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 18:04