StoryEditorOCM
Hranaplodovi jeseni

Top 7 jela od kestena po izboru chefa Ivana Pažanina

Piše PSD.
17. listopada 2015. - 18:31
1. Juha od kestena

Kupiti već gotov pire od kestena, ili pola kg kestenja ispeći u ljusci, oguliti je, meki dio kuhati 45 minuta. Ocijediti vodu, i kestenje izblendati. Tako pripravljeni kesten pire podliti povrtnim temeljcem, te kuhati dok se ne sjedini. U smjesu dodati dodati vrhnje za kuhanje, još kratko zakuhati, po želji aromatizirati crnim tartufom. Dodati sol, papar, maslinovo ulje.

2. Hladna salata od avokada i kestena

Avokadu oguliti koru, iskidati ga na kockice, kestenje ispeći, očistiti, skuhati, potom narezati na kocke. Spojiti kesten s avokadom, lagano promiješati i posuti svježim kravljim sirom. Podliti dresingom od maslinovog ulja i bijelog aceta balsamica. Dodati sol, papar i uz to poslužiti flambirane kozice.

3. Rižot od kestena

Pripremiti pire od kestena, gljive...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 17:44