1. Juha od kestena
Kupiti već gotov pire od kestena, ili pola kg kestenja ispeći u ljusci, oguliti je, meki dio kuhati 45 minuta. Ocijediti vodu, i kestenje izblendati. Tako pripravljeni kesten pire podliti povrtnim temeljcem, te kuhati dok se ne sjedini. U smjesu dodati dodati vrhnje za kuhanje, još kratko zakuhati, po želji aromatizirati crnim tartufom. Dodati sol, papar, maslinovo ulje.
2. Hladna salata od avokada i kestena
Avokadu oguliti koru, iskidati ga na kockice, kestenje ispeći, očistiti, skuhati, potom narezati na kocke. Spojiti kesten s avokadom, lagano promiješati i posuti svježim kravljim sirom. Podliti dresingom od maslinovog ulja i bijelog aceta balsamica. Dodati sol, papar i uz to poslužiti flambirane kozice.
3. Rižot od kestena
Pripremiti pire od kestena, gljive...
Kupiti već gotov pire od kestena, ili pola kg kestenja ispeći u ljusci, oguliti je, meki dio kuhati 45 minuta. Ocijediti vodu, i kestenje izblendati. Tako pripravljeni kesten pire podliti povrtnim temeljcem, te kuhati dok se ne sjedini. U smjesu dodati dodati vrhnje za kuhanje, još kratko zakuhati, po želji aromatizirati crnim tartufom. Dodati sol, papar, maslinovo ulje.
2. Hladna salata od avokada i kestena
Avokadu oguliti koru, iskidati ga na kockice, kestenje ispeći, očistiti, skuhati, potom narezati na kocke. Spojiti kesten s avokadom, lagano promiješati i posuti svježim kravljim sirom. Podliti dresingom od maslinovog ulja i bijelog aceta balsamica. Dodati sol, papar i uz to poslužiti flambirane kozice.
3. Rižot od kestena
Pripremiti pire od kestena, gljive...