StoryEditorOCM
Hranadober tek!

Sedam najboljih jela slovenske tradicionalne kuhinje

13. ožujka 2016. - 11:25
omlet

Ovog vikenda donosimo vam recepte za sedam tradicionalnih slovenskih jela po izboru domaćica Slovenskog kulturnog društva 'Triglav' Split.

1. Juha od graha s heljdinom kašom

40 dag graha kuhati u slanoj vodi. Kada je napola skuhan, dodati 5 žlica heljdine kaše, sjeckani režanj češnjaka i papar. Na pet dekagrama masti s malo dimljene slanine popržiti 2 žlice brašna i kapulu, dodati crvenu papriku i nekoliko žlica hladne vode. Uliti u grah, dodati muškatni oraščić, posoliti i pustiti još nekoliko minuta nek vrije na umjerenoj vatri.

2. Heljdina kaša

Oprati 400 gr heljdine kaše, procijediti, četvrtinu kapule nasjeckati i izdinstati na dvije žlice ugrijanog ulja, pa dodati kašu i pržiti pet minuta. Promiješati i uliti litru temeljca. Kad uzavre, smanjiti vatru, pa kuhati još 1...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. prosinac 2024 21:51