Jedno od najpoznatijih jela ukrajinske kuhinje svakako su vareniki. Toliko su popularni da su ovom jelu digli i spomenik u ukrajinskom gradu Čerkasi. Iako varijante punjenog tijesta, baš kao i boršč, pripremaju i susjedne zemlje, varenyky se uglavnom rade u Ukrajini. Dobro je spomenuti kako Poljaci, punjeno tijesto pripremljeno na ovaj način nazivaju pierogi, dok Rusi najviše vole pelmene punjene mesom. U pitanju su jastučići od beskvasnog tijesta koji se u Ukrajini najčešće pune višnjama i svježim sirom, no postoje i varijante s jetricama, krumpirom, kupusom, grahom i gljivama te makom, jabukama, suhim i svježim šljivama, piše Viljam Vasiljevič Pohljobkin u svojoj knjizi "Nacionalne kuhinje Sovjetskog Saveza" iz 1978. godine, piše Dobra hrana.
...StoryEditorOCM
HranaDIGNUT MU JE I SPOMENIK
Sa svježim sirom ili kupusom, jednako je slasno! Donosimo recepte i priču o jednom od najukusnijih ukrajinskih jela, svakako ga probajte spremiti
9. ožujka 2022. - 17:34