StoryEditorOCM
HranaSavjeti stručnjaka

Napravite poslastice od ostataka hrane, čak i od starog kruha: splitski chef Duje Pisac užasava se bacanja spize, ima par recepata za nove obroke

4. lipnja 2020. - 21:04

Ponovit ćemo sto i prvi put: hranu koja vam je ostala nakon ručka ne bacajte u smeće. Nije samo grjehota zbog toliko gladnih ljudi, nego i zbog toga što je to direktni udar na novčanik. Stoga, da se ne biste ponašali kao pijani bogataši, a i zbog vremena u kojem je korona napravila atak na egzistenciju mnogih, radije se priklonite uštedama.

I umjesto da bacate hranu, od ostataka pripremite divan ručak. Donosimo vam i savjetnik kako to izvesti, a na ruku nam ide i proljeće puno svježeg, domaćeg, zdravog zelenila koje možete brati i tijekom obiteljskih izleta.

Domaći baškotin

Priroda se tu ponaša kao zdrava samoposluga u kojoj možete pronaći sve za mišanciju: divlje zelje, luk kozjak, šparoge, bljušt, koromač, maslačak... Možete od nje pripremati salate, juhe, lazanje, polpete...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 07:00