StoryEditorOCM
HranaFINO I SOČNO

Makovnjača vam je omiljen kolač i tražite savršen recept s obiljem maka? Evo kako je najbolje napraviti

Piše MOZAIK SD
12. siječnja 2023. - 07:00

Makovnjača je mnogima omiljen kolač, a u obiteljima se recepti prenose iz generacije na generaciju. Evo jednog recepta za makovnajaču prepunu maka. 

SASTOJCI:

Tijesto

– 1 vrećica suhog kvasca

– 400 g brašna mekanog

– 50 g šećera

– 2 jaja

– 80 g rastopljenog maslaca

– 1/8 litre mlijeka

– malo soli

– korica od pola limuna

Nadjev

– 400 g samljevenog maka

– 150 g šećera

– 1 vanilijin šećer

– 4 žlice med

– 1 dcl mlijeka

– 1 žličica cimeta

– ribana kora od jednog limuna

– 50 g grožđica

PRIPREMA:

Kvasac i žličicu šećera otopiti u 5 žlica mlakog mlijeka, ostaviti na toplom 15 min

Brašno prosijte u posudi dodajte sol, jaja šećer preostalo mlijeko rastopljeni maslac i uzdignuti kvasac i dobro izmiješajte.

Tijesto pokrijte krpom i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 03:45