Za sve obožavatelje baklave, koji misle da ovoj slastici osmanske kuhinje još nisu dorasli, baklava kolač idealan je izbor.
Naime, ova varijanta slavnog kolača malo je svježija, a razliku čine dodani sok od naranče, cimet i med. Najbolje od svega - priprema se veoma brzo, piše Coolinarika.
Sastojci:
- 200 grama šećera
- dvije žlice ulja
- tri bjelanjka
- dva jaja
- 60 grama brašna
- 200 grama sjeckanih oraha
- tri žlice soka od naranče
- prstohvat soli
- prstohvat cimeta
Preljev:
- 140 grama šećera
- jedna jušna žlica meda
- jedan decilitar soka od iscjeđene naranče
- jedna žlica soka od iscjeđenog limuna
- malo cimeta
Priprema:
Izmješajte bjelanjke i jaja sa šećerom, a zatim u zdjelu dodajte i ostale sastojke.
Smjesu stavite peći u tepsiju...