StoryEditorOCM
HranaKLJUČNA STVAR

Ako se spremate raditi pire, evo s kojim predmetom će vam ispasti - besprijekoran! Konačno je i riješena dvojba je li za njega bolji crveni ili bijeli krumpir

Piše Nina Čiča/živim
8. prosinca 2021. - 14:19

Pire krumpir je jedan od najukusnijih priloga uz mesna jela, no samo ako znate sve tajne prave pripreme.

"Vrijeme je sarmi", a što bolje uz njih ide od sočnog pirea? Tako da je - pravi trenutak za ove savjete.

Koji krumpir je najbolji?

Crveni krumpir

Ima nizak udio škroba i čvrsto meso te nije prikladan za pire. Ta vrsta krumpira najbolja je za pečenje u pećnici, na grilu ili za prženje.


Bijeli krumpir

Ima brašnasto meso koje lako puca prilikom kuhanja. Prikladan je za pripremu kroketa, okruglica i pirea.


Mladi krumpir

Sitan bijeli krumpir, odličan je za kuhanje, ali treba ga kuhati s korom kako se ne bi raskašio.

Potreban pribor

Nakon što odaberete odgovarajući krumpir, sljedeći korak je odabir odgovarajućeg pribora kojim ćete ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2024 00:44