StoryEditorOCM
HranaUČIMO OD NAJBOLJIH

'Nakon soljenja, odmah na vatru! Ispod buta i plećke zažarit žešće...': otkrivamo iz prve ruke brojne tajne vrhunskog 'pečenog', pratili smo u korak meštra zanata

24. lipnja 2019. - 17:46

Je l' znate kako se peku janjci na ražnju, i to ručno?

Tu lekciju, možemo reći na najteži način, otkrili su brojni novinari sudjelujući na prvom "Primorskom ražnju", svjetskom kupu u pečenju janjaca ručno za novinare, održanom u Novom Vinodolskom.

I za ne falit, peklo se od 9 do 13 sati na istočnoj strani vinograda Vinarije Pavlomir, bez zaklona od sunca, koje je baš tog dana odlučilo cijelu Hrvatsku pretvoriti u mjesto "toplinskog udara".

Pa je teško opisati taj "spoj" vatrenog ognja za čak 17 "slatkih" životinja, za 17 ražnjeva, koji su se svi vrtjeli u isto vrijeme, pa ste imali ogroman izvor energije i grijanja od upaljene vatre sa zemlje, a s druge strane s neba od 34 sunčeva stupnja.

– Tko preživi, pričat će! – čuli su se komentari novinarskih ekipa, njih 17 iz šest...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. studeni 2024 14:00