StoryEditorOCM
Primorjeulaganja u zdravstvo

Ambulanta Slano dobila vrijednu opremu, obnavljaju se i prostori

Piše DV
23. studenog 2023. - 16:15

U sklopu projekta unaprjeđenje zdravstvene zaštite ruralnih područja, u ambulanti u Slanome je u četvrtak upriličena primopredaja opreme vrijedne više od 14 tisuća eura za dvije ordinacije, obiteljske medicine i stomatološku ambulantu. Riječ je o projektu u kojem je vodeći partner Dom zdravlja Ravno, a kao partner je sudjelovao i Dom zdravlja Dubrovnik.

Kako je istaknuto ovom prigodom, sredstvima ovog projekta za ambulantu u Slanom osigurana je nabavka tlakomjera, laringoskopa, liječničke torbe, inhalatora, automatskog defibrilatora, sterilizatora autoklav, 12-kanalnog EKG-a, kompjuterske oprema za ordinaciju, terapeutske stolice, mobila s pet ladica, stomatološke oprema, holtera tlaka, otoskopa, oftalmoskopa te preglednog ležaja.

Župan Dobroslavić istaknuo je ovom prilikom kako se uz ulaganje kroz ovaj projekt trenutačno provode radovi na ambulanti.

”Oprema će sigurno koristiti našim liječnicama koje moraju imati adekvatnu opremu za rad, a osim ove opreme Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobreno je 60 tisuća eura za projekt obnove ambulante. Mi ćemo još dodati jedan dio sredstava i to će se napraviti u nekoliko faza”, istaknuo je župan Dobroslavić te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnika Branko Bazdan rekao je kako se planira nabava i nove stomatološke stolice.

”Oprema je dijelom obnovljena, a dijelom je riječ o opremi koju ambulanta prije nije ni imala. Želimo da ona bude u potpunosti obnovljena kako građevinski tako i opremom”, istaknuo je on.

Ravnateljica Doma zdravlja Ravno Stana Burić istaknula je kako je zadovoljana provedom projekta.

”Želim se zahvaliti i Domu zdravlja Dubrovnik koji je bio idealan partner u projektu. Mi stojimo na raspolaganju i naš laboratorij može imati nalaze brže nego što to se može napraviti u Dubrovniku. Nikada nismo odbili čovjeka u potrebi”, rekla je ona te dodala kako je osim medicinske opreme DZ Ravno iz projekta uspio nabaviti i sanitetsko vozilo.

Svoje zadovoljstvo nisu krile ni obiteljska liječnica Lidija Lončar i stomatologinja Zdenka Šapro Kriste koje su također zahvalile svima uključenim u uspješnu provedbu projekta.

Inače, projektom se želi poboljšati zdravstvena usluga u ruralnim područjima ulaganjem u specijaliziranu medicinsku opremu koju bi koristili liječnici obiteljske medicine ali i gostujući specijalisti, primjerice kardiolozi, prilikom organizacije preventivnih pregleda, priopćili su iz županijske uprave.

27. travanj 2024 19:59