StoryEditorOCM
PelješacNoć muzeja u Muzeju vinogradarstva i vinarstva – Putniković

Na pelješkoj Noći muzeja o veljunu i karnevalskoj tradiciji

Piše DV
25. siječnja 2024. - 11:27

Muzej vinogradarstva i vinarstva – Putniković bogatim i raznolikim programom za djecu i odrasle pridružio se ovogodišnjoj devetnaestoj Noći muzeja koja će se održati u petak, 26. siječnja 2024., s ciljem oplemenjivanja kulturnih i zabavnih programa Pelješca u zimskim mjesecima.

Program počinje u 13 sati otvaranjem gostujuće izložbe Dubrovačkih muzeja „Veljun kroz godišta“ autora višeg kustosa Ivice Kipre, kroz koju će muzejska publika pobliže upoznati dubrovačku karnevalsku tradiciju.

Dječji program počinje u 17 sati kreativnom radionicom „Maškarice moja mala“, kojom se nastoje sačuvati od zaborava pokladne tradicije po kojima su Putnikovići, ali i čitav Pelješac poznati, a među njima posebno se ističu „Bijele maškare“. U kreativnoj radionici, koja će trajati do 18.30 sati, dječica će imati priliku izraditi vlastitu „maškaricu“ ili „moretu“.

U 19 sati počinje ogranizirani stručni obilazak Muzeja vinogradarstva i vinarstva, a od 20 do 22 sata posjetitelji će moći uživati u zanimljivoj pokladnoj izložbi „Veljun kroz godišta“ Dubrovačkih muzeja.

-Pozivamo svih da nam se pridruže u ovoj zanimljivoj Noći muzeja te da pritom uživaju i u degustaciji naših najboljih vina – ističu iz Muzeja vinogradarstva i vinarstva – Putniković.

 

 

 

29. travanj 2024 00:03