StoryEditorOCM
PelješacKABLIRANJE PELJEŠCA

Okončan prosvjed u Žuljani: mještani izborili pobjedu, evo koje je kompromisno rješenje

Piše Anton Hauswitschka
12. lipnja 2024. - 15:16

Prosvjed i blokada početka radova na polaganju energetskih kabela u Žuljani danas je završen. Kako saznajemo od mještana koji su jučer stali pred bagere jer se zbog polaganja elektronaponskih kabela koje financira HEP. Podsjetimo, zbog radova trebala se na dva mjeseca zatvoriti cesta koja Žuljanu uz more  povezuje s Trstenikom i dalje s Orebićem na što su mještani reagirali blokadom, povukli su se jučer oko 18 sati, no već jutros nešto iz 6 bili su na istom mjestu sve dok nisu dobili informaciju kako je u Općini Ston sa predstavnicima Mjesnog odbora Ponikve dogovoreno da se kabeli tijekom ljeta polažu na cesti prema Dančama dok će se radovi na žuljanskoj započeti nakon turističke sezone.

Mještani stali pred bagere: ‘Nećemo dozvoliti da nam cijelo ljeto zatvore cestu prema Trsteniku i Orebiću‘. Traže da dođe načelnik Antunica

image

Ponikve

Bozo Radic/Cropix

- Pobijedio je zdrav razum. Cesta u Ponikvama je dvosmjerna i promet se može regulirati jednom trakom, a naša je jednosmjerna, nemoguće je njime voziti ako se radi. Čuli smo da su se pobunili vinari iz Ponikava koje razumijemo, no zahvaljujući načelniku Vedranu Antunici donesena je razumna odluka – poručuju mještani Žuljane koji se kako ističu, posebno zahvaljuju HEP-ovom inženjeru Ivanu Mušuri i direktoru Elektrojuga  Zvonimiru Matagi koji su uvidjevši situaciju na terenu pokazali veliko razumijevanje.

12. lipanj 2024 15:21