StoryEditorOCM
NeretvaU LOŠEM STANJU I PROKIŠNJAVA

Započela sanacija krova na objektu u kojem se nalazi škola u Rogotinu

Piše Ante Šunjić
1. veljače 2023. - 07:39

Započeli su radovi na sanaciji krovišta zgrade u Rogotinu u kojoj su smješteni Osnovna škola, Dječji vrtić, Dom kulture i drugi sadržaji. Planirano trajanje radova, u zavisnosti od vremenskih prilika, je sedam radnih dana, a posao je dobilo pločansko poduzeće Full Pro.

U sklopu izvođenja radova pristupiti će se sanaciji dimnjaka, sanaciji zaštitnog metalnog lima na spoju krovišta, sanacija oluka oborinske odvodnje, kao i ravnog krova, sa postavljanjem hidroizolacije na bazi tekuće gume, brtvenih traka te dvokomponentne cementne hidroizolacije obogaćene vlaknima na mineralnoj osnovi.

Ukupna vrijednost radova iznosi 35 tisuća kuna, bez PDV-a, a sredstva je osigurao Grad Ploče. Nakon izvedenih radova ne bi trebalo dolaziti do vlaženja prostorija škole, vrtića i Dom kulture, koje se također planiraju urediti po završetku izvođenja navedenih radova. Ovo je jedan od koraka u rješavanju problema objekta u Rogotinu, kojega se u konačnici planira natkriti, ali to će ovisiti o zadovoljavanju brojnih uvjeta i ne baš kratkotrajnom rješavanju imovinsko – pravnih odnosa.

Podsjetimo, zbog krova koji je u lošem stanju, u dvije prostorije u kojima se odvija nastava, kao i u prostor zbornice, za vrijeme oborina voda klizi po zidovima i otežava nastavu. Inače, rogotinska škola, koja djeluju u okviru Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Pločama ima dugačku tradiciju, još od 1. listopada 1894. godine kada je u privatnoj kući započela s radom jedna od najstarijih škola u ovome kraju. Mještani Rogotina su sami izgradili zgradu u kojoj se odvija nastava od 31. kolovoza 1970. godine.

24. svibanj 2024 04:17