StoryEditorOCM
NeretvaJOŠ MALO I ŠKOLA

Utvrđen broj razrednih odjela u idućoj školskoj godini. Donosimo pregled za čitavu Županiju

Piše Ante Šunjić
28. kolovoza 2024. - 09:32

 

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i sport, Dubrovačko-neretvanske županije, sukladno odredbama članka 2. Pravilnika o broju učenika u redovitom i kombiniranom razrednom odjelu i odgojno-obrazovnoj skupini u osnovnoj školi, utvrdio je broj razrednih odjela u svim osnovnim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije za 2024./2025. školsku godinu. Pri tome se, ističu u Odjelu, postupalo sukladno propisanim kriterijima i standardima.

„Broj razrednih odjela utvrđen je temeljem sadašnjeg stanja uz obvezu ravnatelja/ice da trajno prati stanje broja učenika/ca i u slučaju promjena izvijesti ovaj Upravni odjel radi ispitivanja potrebe i mogućnosti promjene odluke o broju razrednih odjela u školi. Također, ako bi ovako određen broj razrednih odjela prouzročio otvaranje novih radnih mjesta u školi, ona će se moći realizirati tek nakon što se ispune uvjeti za njihov prijam propisani Odlukom o zabrani novog zapošljavanja službenika i namještenika u javnim službama, dakle ako se i nakon što se pribavi suglasnost za njihovu popunu“, poručili su iz Odjela odgovarajući na naš upit.

Na temelju svega navedenog, donesene su sljedeće odluke:

Za Osnovnu školu Gruda, Gruda, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela veći je za 1 u odnosu na školsku godinu 2023./2024.

Za Osnovnu školu Ivana Gundulića, Dubrovnik, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 1 kombinirani razredni odjel za djecu s poteškoćama, prema članku 8. stavku 5. Pravilnika, u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Mokošica, Dubrovnik, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela veći je za 1 razredni odjel razredne nastave u odnosu na školsku godinu 2023./2024.

Za Osnovnu školu Antuna Masle, Orašac, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 1 razredni odjel razredne nastave u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Janjina, Janjina, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 1 redoviti razredni odjel razredne nastave u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Mljet, Babino Polje, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela veći je za 1 razredni odjel razredne nastave u odnosu na školsku godinu 2023./2024.

Za Osnovnu školu Trpanj, Trpanj, utvrđeni broj razrednih odjela veći je za 1 posebni razredni odjel prema članku 8. stavku 4. Pravilnika, u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Orebić, Orebić, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 1 kombinirani razredni odjel razredne nastave u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Smokvica, Smokvica, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 1 razredni odjel predmetne nastave u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Blato, Blato, utvrđeni broj razrednih odjela veći je za 1 odgojno-obrazovnu skupinu učenika s teškoćama u razvoju prema članku 9. stavku 1. Pravilnika, u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Vladimira Nazora, Ploče, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 1 razredni odjel u odnosu na prethodnu školsku godinu (2 redovita razredna odjela manje i 1 razredni odjel kombinacije više).

Za Osnovnu školu Stjepan Radić, Metković, utvrđeni broj razrednih odjela manji je za 1 kombinirani razredni odjel u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića, Metković, utvrđeni broj redovitih razrednih odjela manji je za 2 razredna odjela u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Za Osnovnu školu Cavtat, Cavtat, Osnovnu školu Župu dubrovačku, Mlini, Osnovnu školu Marina Getaldića, Dubrovnik, Osnovnu školu Marina Držića, Dubrovnik, Osnovnu školu Montovjerna, Dubrovnik, Osnovnu školu Lapad, Dubrovnik, Osnovnu Školu Slano, Slano, Osnovnu školu Primorje, Smokovljani, Osnovnu školu Ston, Ston, Osnovnu školu Kuna, Kuna, Osnovnu školu Vela Luka, Vela Luka, Osnovnu školu Ante Curać Pinjac, Žrnovo, Osnovnu školu ‘‘Braća Glumac‘‘ Lastovo, Osnovnu školu Petra Kanavelića, Korčula, Osnovnu školu Opuzen, Opuzen, Osnovnu školu ‘‘Ivo Dugandžić Mišić‘‘, Komin, Osnovnu glazbenu školu Metković, Osnovnu školu Kula Norinska, Osnovnu školu fra Ante Gnječa, Staševica i Osnovnu školu Otrići-Dubrave, Otrić Seoci utvrđeni broj razrednih odjela ostao je istovjetan u odnosu na utvrđeni broj iz školske godine 2023./2024.

„Također napominjem, da u školama na području Dubrovačko-neretvanske županije, a kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija nije utvrđen nijedan tehnološki višak“, istaknula je Jelena Dadić Račić pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije.

28. rujan 2024 02:47