StoryEditorOCM
NeretvaPROPUST S MATERIJALIMA

Škarić optužio Krstičevića da prebacuje odgovornost na zaposlenike gradske uprave

Piše Silvia Rudinović
22. svibnja 2024. - 12:46

Pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević jučer je priznao kako su vijećnicima pred sjednicu Gradskog vijeća dostavljeni materijali s netočnim podacima te da je riječ o nenamjernoj pogrešci djelatnika gradske uprave. Uz ispriku, najavio je da će novi materijali vijećnicima biti dostavljeni do 31. svibnja te da će biti provedena unutarnja revizija radi utvrđivanja svih činjenica i odgovornosti zbog propusta. 

No, taj propust nije prošao bez reakcije oporbe. Predsjednik GO HDZ-a Ploče Ivan Škarića oglasio se priopćenjem za javnost u kojem Krstičeviću postavlja pitanje: "Smatrate li da je uredu jučerašnji debakl s pripremom sjednice Gradskog vijeća prebaciti samo na leđa vaših djelatnika? Nije li na gradonačelniku kao najodgovornijoj osobi u gradskoj upravi obveza da pregleda materijale koje predlaže na sjednicama Gradskog vijeća budući da ste upravo Vi potpisali zaključak kojim se utvrđuje prijedlog izvršenja proračuna. Materijale očigledno nije ni pregledala ni sama predsjednica Gradskog vijeća budući da ste reagirali na sve ovo tek nakon našeg priopćenja. Postavlja se pitanje, što li je onda sve prošlo na potpis unutar gradske uprave kada bez ikakvog nadzora puštate lažne ili, kako vi kažete, pogrešne podatke na sjednice Gradskog vijeća. Sreća u nesreći je da naši gradski vijećnici pregledaju materijale pa ukažu na greške vaše uprave. Podsjetit ću vas kako ovo nije prvi pokušaj manipulacije s materijalima za Gradsko vijeće budući da je krajem prošle godine vaš zamjenik Ivan Marević, također nakon naše reakcije, došao na genijalnu ideju pa je mijenjao datume na dnevnom redu sjednice Gradskog vijeća. Zanimljivo, i tada se najavljivala unutarnja revizija, ali do danas nismo saznali da li je utvrđena odgovornost ili nekakva sankcija".

Škarić, nadalje, proziva Krstičevića za izradu PR monografije.

"Vjerujem da će se u najnovijoj monografiji plaćenom javnim novcem naći mjesta za cijeli popis želja, ali i pokoji realizirani „kapitalni projekt“ poput uređenja zelenih površina na teret komunalnog poduzeća u kojem dug grada raste iz dana u dan. S nestrpljenjem očekujemo i konačan datum završetka projekta aglomeracije koji je odavno trebao biti završen a za koji ste naknadno tražili i kredit jer ste u suradnji s direktorom Polićem savršeno isplanirali i taj projekt. Zbog toga bi nova monografija trebala nositi naziv „Novih 365 dana propuštenih prilika za Ploče“, kao podsjetnik na sve ono što ste mogli realizirati a niste", poručio je Ivan Škarić.

14. lipanj 2024 10:57