StoryEditorOCM
NeretvaOPASNOSTI S WEBA

Policijski službenici educirali učenike kako se zaštititi na internetu, evo njihovih savjeta

Piše DV
7. veljače 2024. - 11:20
Policijski službenici Policijske postaje Metković održali su predavanje učenicima osmih razreda Osnovne škole OpuzenPu DnŽ/

U povodu jučerašnjeg obilježavanja Dana sigurnijeg interneta, jednog od najvažnijih dana u kalendaru informacijske sigurnosti, koji se svake godine obilježava drugog dana, u drugom tjednu, drugog mjeseca - veljače, policijski službenici Policijske postaje Metković održali su predavanje učenicima osmih razreda Osnovne škole Opuzen.

Tijekom edukacije učenici su imali priliku doznati koji su najčešći oblici internetskih prijevara i kako se od njih zaštiti na najbolji mogući način.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se u oko 200 zemalja na svim kontinentima i doseže milijune ljudi diljem svijeta, a ima za cilj podići svijest o novonastalim izazovima u pogledu sigurnosti na internetu.

I građanima upućuju nekoliko savjeta kako se zaštititi na internetu:

budite oprezni jer sve što zvuči predobro da bilo istinito, obično nije istinito;

nemojte davati svoje osobne podatke putem nepoznatih telefonskih poziva ili neprovjerenih internetskih stranica;

ako smatrate da ste prevareni, dojavite policiji putem telefona ili maila ili dođite direktno u najbližu policijsku postaju;

nemojte brisati digitalne tragove kako bi policija došla do počinitelja.

No, to nije sve! Puno korisnih savjeta o instalaciji raznih aplikacija, zlonamjernim softverima, internetskoj sigurnosti doma, sigurnom radu na daljinu možete pronaći na internetskoj stranici Web heroj.

27. travanj 2024 10:27