StoryEditorOCM
NeretvaOSNOVANO NOVO KULTURNO UMJETNIČKO DRUŠTVO

Osnivanje Udruge podržali su predstavnici gospodarskog, političkog i kulturnog djelovanja, pogledajte tko je izabran na funkcije

Piše Ante Šunjić
7. veljače 2024. - 15:37

U Opuzenu je, u nazočnosti velikog broja sudionika, osnovano KUD "Sveti Stipan".

Za predsjednicu KUD-a jednoglasno je izabrana Valentina Peršin Čubranić. zamjenici predsjednice su Anamarija Čović i Zvonko Tošić, tajnica je Nevena Mataga, blagajnica-garderobijerka Bernarda Prović, a članovi Upravnog odbora su još i Čedo Vučković, Stanka Prović, Tome Dujmović i Nikolina Luketić Delija, koja je ujedno i umjetnička voditeljica KUD-a.

image

U Opuzenu je, u nazočnosti velikog broja sudionika, osnovano KUD "Sveti Stipan"

Ante Šunjić/

Članovi Nadzornog odbora su Majda Bartulović, Dane Blažević i Karmela Popić Kešina, dok je za likvidatora imenovan Tome Dujmović.

Svrha osnivanja Udruge je istraživanje, revitalizacija i predstavljanje tradicijske baštine grada Opuzena, doline Neretve i cijele Hrvatske, a ciljevi su promicanje kulturno umjetničkog amaterizma, prikupljanje i čuvanje narodnog blaga i ostalog povijesnog nasljeđa grada Opuzena i doline Neretve.

Osnivanje Udruge podržali su gradski vijećnici, gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, predstavnici gospodarskog, političkog, kulturnog i drugih područja djelovanja grada Opuzena.

image

U Opuzenu je, u nazočnosti velikog broja sudionika, osnovano KUD "Sveti Stipan"

Ante Šunjić/

U ime Dubrovačko-neretvanske županije sve nazočne je pozdravila Žaklina Marević, pročelnica Upravnog odjela za poslove župana i županijske skupštine, koja je zaželjela Društvu puno uspjeha u radu te naglasila da je Županija spremna na pomoć i suradnju.

Gradonačelnik Opuzena Ivan Mataga, podržavši osnivanje Društva, izrazio je zadovoljstvo što će u Opuzenu početi s radom još jedna hvalevrijedna Udruga.

Skupštini je nazočio i doajen hrvatske i neretvanske tradicijske baštine, prof. Vido Bagur, a čestitke je uputio i Zdravko Obradović, predsjednik Skupštine Hrvatskog sabora kulture i predsjednik Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije.

image

U Opuzenu je, u nazočnosti velikog broja sudionika, osnovano KUD "Sveti Stipan"

Ante Šunjić/

Za glazbeni dio programa pobrinule su se pjevačice ženskog vokalnog sastava KUD-a "Metković", a poseban dojam ostavili su učenice i učenici opuzenske osnovne škole koji su u narodnim nošnjama iz svih krajeva Lijepe Naše, uputili čestitke povodom osnivanja Društva.

Predsjednica Valentina Peršin Čubranić se nazočnima zahvalila na potpori u svoje ime i ime svih izabranih te pozvala mještane da se u što većem broju uključe u rad u nekoj od deset osnovanih sekcija.

27. travanj 2024 13:26